2014: de 2e editie.

In 2014 kwam Árpád Halaszi het organisatieteam versterken. Afgaande op de enthousiaste reacties van deelnemers hoopte de organisatie op 70 à 80 aanmeldingen. Het waren er uiteindelijk ruim 90! Voor het eerst waren alle deelnemers herkenbaar aan een blauw rallyschildje met het wapen van de voormalige gemeente Lienden en de naam van de eerste sponsor van het rallybordje: ABL of te wel Autobedrijf Lienden.

Onder goede weersomstandigheden ging rond 10.00 de toertocht, die de deelnemers voornamelijk door de Over-Betuwe voerde, van start. Na de  koffiestop bij  restaurant  ‘t Veerhuis in Opheusden vertrokken de deelnemers voor de laatste kilometers onder een steeds dreigender wolkendek richting Lienden. De presentatie onder de opgestelde finishboog in de Verbrughweg viel letterlijk en figuurlijk in het water. Veel deelnemers besloten om huiswaarts te keren.

Niet veel later brak de zon door en geleidelijk keerden steeds meer bezitters met hun oldtimers terug naar park Vredelust. De stand van het Volvo Rallyteam van Svenska Bildelar trok veel belangstelling.

Met de hulp van een groepje vrijwilligers en sponsoren was de 2e editie geslaagd te noemen ondanks het feit dat de weergoden tijdelijk roet in het eten gooiden.

Zie ook de foto's van de 2e editie uit 2014. Tekst: Gert van Schaik.