2015: de 3e editie.

op 25 mei 2015 vond het 3e Oldtimer Event Lienden plaats. Een nieuwe naam maar met dezelfde enthousiaste liefhebbers van oldtimers in de organisatie. Na de aanmelding in 2014 van een enkele deelnemer met een NSU motorfiets uit 1938 schreven er in 2015 meer bezitters van tweewielers in. De organisatie streefde in dat jaar naar zo'n 100 deelnemers en hoopte op een grotere verscheidenheid waardoor het evenement voor zowel deelnemers als publiek nog aantrekkelijker werd. En dat kwam uit.

De route van de toertocht : "Een tocht langs Rijn en Linge" voerde de deelnemers door maar liefst 17 pittoreske dorpjes in de Betuwe en over de Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. De koffiestop en de lunch werden in Appelcafé Gruun in Ommeren gehouden.

De Brandweerpost Lienden liet met de historische International brandweerauto uit 1957 het verleden zien maar toonde met de nodige trots 's middags ook de nieuwste aanwinst aan het publiek: een hulpverleningsvoertuig voor grote calamiteiten.

De organisatie presenteerde ook in 2015, met dank aan Jacob van Dam ICT, een nieuwe website: www.oldtimereventlienden.nl voor informatie of een terugblik met mooie fotoalbums.Behalve de website was beschikte het evenement ook over een Facebook pagina.

Zie ook de foto's  van de 3e editie. Tekst door: Gert van Schaik