Oldtimer Event Lienden 2020 in teken 75 jaar bevrijding.

Oldtimer Event Lienden 2020 in teken 75 jaar bevrijding.

Zo is het rallybordje, dat deelnemers bij de inschrijving ontvangen, speciaal ontworpen met een verwijzing naar 75 jaar vrijheid.De route van de toertocht (start om ca.10.00 uur) staat gepland langs diverse oorlogsmonumenten in de Betuwe en aan de overkant van de Rijn in de mooie, bosrijke zuidrand van de Veluwezoom.In Oosterbeek is dat het Airborne Monument, gelegen tegenover het Airborne Museum "Hartenstein".Tijdends de Slag om Arnhem was dit het  hoofdkwartier van de Britse troepen.Daar in de buurt ligt de locatie voor de koffiestop: De Westerbouwing. Een plek met jeugdsentiment en mooie herinneringen aan uitstapjes of schoolreisjes naar dit bekende attractiepark uit de jaren 50 en 60 met de kabelbaan, speeltuin en de 'zwaantrein". In de 2e W.O. een belangrijk strategisch punt voor de Duitse Wehrmacht.

De deelnemers aan de toertocht worden vanaf ca. 13.00 uur in Lienden terugverwacht. Na een presentatie onder de finishboog staan de voertuigen tot ca.16.00 in park Vredelust. Gratis toegang voor publiek. Hier zijn o.a. speciale radiovoertuigen uit W.O. 2.en diverse panelen geven in tekst en foto's een beeld van het oorlogsgebeuren in het Rivierengebied.. Uit het privémuseum van Sem Arends uit Opheusden zijn gebruiksvoorwerpen en militaria te zien. Conny van der Heyden is aanwezig om haar boek over verzetsstrijder Johannes van Zanten te promoten en te signeren.

Bezoek onze website www.oldtimereventlienden.nl voor deelname of het bekijken van foto's van voorgaande edities. Op de nieuwe site van muziekvereniging "Amicitia" www.pinksterfeestenlienden.nl vindt u meer informatie over de Pinksterfeesten 2020 in Lienden. U bent van harte welkom!

Terug naar overzicht