2018: de 6e editie.

Het Liendense oldtimerevenement  had in de voorgaande jaren een goede naam opgebouwd en in 2018 meldde eigenaar van een Opel GT/J uit 1972 meldde zich al in de eerste week van dat jaar aan voor de 6e editie van 21 mei. En de inschrijvingen bleven maar binnenkomen met als gevolg dat er begin mei op de website een bericht geplaatst werd dat het maximum aantal inschrijvingen van 130 bereikt was. Op park Vredelust (en directe omgeving) was er simpelweg niet genoeg ruimte meer!

Piet v.d.Grift, initiatiefnemer van de Liendense oldtimerdag, hanteerde 's morgens de rood-wit geblokte startvlag toen de deelnemers op weg gingen voor hun toertocht over de prachtige Utrechtse Heuvelrug. Een tocht in het teken van "de dag van het kasteel". Na de koffiestop op jachthuis Beukenrode in Doorn stonden speciaal voor onze deelnemers de monumentale toegangspoorten van Ridderhofstad Sandenburg in Langbroek open voor een rit over het terrein van dit privĂ© landgoed met kasteel en orangerie. Deelnemers aan de korte route bleven in de Betuwe en hadden een stop bij dorpsherberg Zomerzorg in Kerk-Avezaath.

Ondertussen hadden de leden van de groep 't Gruythuys uit Valburg hun attractie, een woning uit de tijd van Ot en Sien, op Vredelust opgebouwd. Een mooi tijdsbeeld tussen al het mobiele erfgoed!

De foto's uit 2018 zijn o.a. gemaakt door fotografen van hobbyfotoclub Refectie en geven een mooi beeldverslag weer. Tekst: Gert van Schaik