2017: de 5e editie (het 1e lustrum).

Maar liefst 139 deelnemers hadden zich ingeschreven voor het 1e lustrum van het Oldtimer Event Lienden op 5 juni 2017. In het korte bestaan van het evenement waren nog nooit zo veel oldtimerbezitters uit het hele land naar lienden gekomen. Een record!

Voor deze gelegenheid had de organisatie een speciaal rallyschildje laten ontwerpen. Inmiddels een collectors item. Hans Kraay jr., de bekende voetbaltrainer van F.C. Lienden, presentator en voetbalanalist, zegde spontaan zijn medewerking toe voor het maken van een promotiefilmpje.

s 'Morgens werden bij het welkomstwoord een drietal deelnemers voor het voetlicht gehaald: een oud inwoner van Lienden, die er met zijn Riley RMB uit 1951 vanuit zijn huidige woonplaats op Schouwen-Duiveland een reis van ruim twee uur op had zitten. Toevallig kwamen twee deelnemers met een oldtimer uit 1928: een Citroen C 4 en een Graham Paige model 610. Na de overhandiging van dit keer drie Betuwse fruitpakketten werd het startsein voor de toertocht 2017 gegeven.

Onder prima weersomstandigheden vertrok een onafzienbare stoet op weg naar het Land van Maas en Waal om in Slot Doddendael in Ewijk te genieten van de koffiestop. Voorafgaand aan de terugreis werden alle deelnemers met hun oldtimer op de foto gezet met het middeleeuwse kasteeltje als decor. Daarnaast was er ook een kortere route met een stop bij het bekende restaurant 't Veerhuis in Opheusden.

De presentatie van de oldtimers onder de finishboog bij 't Wapen van Lienden trok grote publieke belangstelling. voor de 4-jarige Gijs werd het een onvergetelijke middag: zijn oom won de hoofdprijs bij de grote verloting: een klassieke Mercedes Sl, helaas geen echte maar een op afstand bestuurbare.

Zowel de vele deelnemers als de organisatie konden in 2017 terugkijken op een zeer geslaagde oldtimerdag.

Bekijk ook de foto's van het 1e lustrum uit 2017. Tekst: Gert van Schaik