2020 en 2021: de 8ste en 9e editie.

Nederland maakte zich begin 2020 op om op grootse wijze 75 jaar bevrijding te vieren. In he programma van de 8ste editie van het Oldtimer Event Lienden stond dit thema ook centraal: een speciaal ontworpen rallybordje (met verwijzing naar 75 jaar vrijheid), een route langs diverse oorlogsmonumenten zoals het Airborne monument in Oosterbeek, een koffiestop op een unieke locatie in Renkum (De Westerbouwing), een stand op park Vredelust waarin op grote panelen met tekst en foto's een beeld werd gegeven van het oorlogsgebeuren in het Rivierengebied.

De voorbereidingen waren opgestart totdat .... Covid-19, beter bekend als het Coronavirus de hele wereld in z'n greep kreeg en u en mijn leven ging bepalen: lockdown,mondkapje, anderhalve metersamenleving, vaccins en ga zo maar door. Het ene na het andere evenement werd afgelast en vanzelfsprekend gold dat ook voor het Oldtimer Event Lienden 2020.

Het bijzondere jaar 2020 is inmiddels geschiedenis geworden en als ik dit schrijf is het half april 2021.De medische wetenschap heeft een prestatie van formaat geleverd met de ontwikkeling van verschillende vaccins tegen het virus in een heel kort tijdsbestek. Hoewel het vaccinatieprogramma loopt en mondjesmaat de regels wat versoepeld werden (en  gelukkig worden)  is het duidelijk dat onder deze omstandigheden de 9e editie van het Oldtimer Event Lienden op 24 mei 2021 NIET door gaat. Helaas voor het tweede jaar op rij geen oldtimers met Pinksteren in Lienden.

Gert van Schaik zal niet meer betrokken zijn bij de organisatie van de komende editie van het Oldtimer Event Lienden. Hij had eerder besloten om zich per 1 januari 2021 terug te trekken als lid van het organisatieteam.

Tekst opgesteld op 19 april 2011 door Gert van Schaik.