2019: de 7e editie.

Op maandag 10 juni 2019 (2e Pinksterdag) stond Lienden niet alleen in het teken van de door muziekvereniging Amicitia georganiseerde Pinksterfeesten maar ook wederom in ... oldtimers.

In voorgaande jaren moesten de deelnemers aan de toertocht nog wel eens de rivier de Waal of de Rijn oversteken. In 2019 had de organisatie besloten om aan de vooravond van het traditionele kersenseizoen dichtbij huis te blijven en dan is het fraaie Betuwse landschap uitermate geschikt als hèt decor voor een mooie rit. Voor zowel de deelnemers aan de langere rit, van ca. 85 km, als de kortere, stond de koffiestopgepland op de Heerlijkheid  Eck en Wiel, een schitterend landgoed aan de rand van he pittoreske dorp Eck en Wiel. Onder een fraai zonnetje en bij een  aangename temperatuur was het voor alle deelnemers volop genieten tussen de fruitgaarden.In het verdere verloop van de route viel er nog meer te genieten: de doorkomst door het historische stadje Buren is een belevenis op zich.

's Middags stond het "rijdend museum" opgesteld op en rond park Vredelust en kon het het als in de voorgaande jaren rekenen op grote publieke  belangstelling. De iconische rode Jaguar E-type trok toch veel meer bekijks dan de witte Jaguar, die er pal naast stond. Maar dat was een elektrische I-pace. Een groot  contrast!

Een ander voertuig dat over belangstelling ook niet te klagen had was de bekende groene "beestenbus" van Ouwehands Dierenpark. En niet alleen  de "kids" vonden het interessant!

Ook in 2019 was het organiseren van een dergelijk evenement niet mogelijk geweest zonder sponsoren en vrijwilligers. Allemaal veel dank voor jullie bijdrage!

Ook in 2019 leverden de plaatjes van de fotografen van Fotoclub Reflectie weer een fraai beeldverslag op.Tekst door Gert van Schaik