2016: de 4e editie.

Staande in de oude brandweerauto uit Tiel opende burgemeester Jan de Boer van Buren op 2e Pinksterdag 2016 het Oldtimer Event Lienden. Voordat de burgemeester ’s morgens de bel luidde voor de start van de toertocht zette hij de deelnemer met de oudste oldtimer, een Ford A uit 1929, en de verste deelnemer afkomstig uit Hellevoetsluis in het zonnetje met een Betuws fruitpakket. Het begin van een traditie.

Een lange stoet oldtimers vertrok vanuit Lienden voor een toertocht. Het eerste gedeelte ging door de Betuwe maar voor de koffiestop in restaurant De Beken in Renkum moesten de deelnemers de Rijn oversteken. Daarnaast was er ook een kortere route voor o.a. de historische brandweerauto’s met een koffiestop in  restaurant ’t Veerhuis in Opheusden.

’s Middags stroomde het publiek massaal toe om de grote verscheidenheid aan oldtimers, militaire voertuigen, oude brandweerwagens, motoren en klassieke bromfietsen in en rondom park Vredelust te bewonderen. Door de grote belangstelling van oldtimerliefhebbers uit het hele land  was de organisatie zelfs genoodzaakt om voor het eerst een wachtlijst te hanteren.

In 2016 kon de organisatie de naam van de RegioBank Lienden als tweede sponsor van het rallyschildje presenteren. Het zou een partner voor meerdere jaren worden.

Zie ook de foto's van de 4e editie uit 2016. Tekst: Gert van Schaik