Reuzenpanda's gespot op testrit voor Oldtimer Event Lienden.

Reuzenpanda's gespot op testrit voor Oldtimer Event Lienden.

Voor Pasen werden de reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya op Schiphol als rocksterren onthaald om vervolgens onder grote belangstelling naar Rhenen te worden overgebracht. In die plaats was inmiddels de pandakoorts uitgebroken.

Wat niemand echter mocht weten was dat de panda's vooraf een paar privileges in hun contract hadden laten opnemen. Zo kreeg Xing Ya het nieuwste model "Hoeauwei" mee om contact te kunnen onderhouden met het Chinese thuisfront en Wu Wen had bedongen dat hij zijn grote passie namelijk zijn klassieke motor mee mocht nemen.

Na een paar weken waren de panda's uitgerust van hun reis en het in quarantaine zijn zat. De panda's houden wel van luieren maar wilden toch wat meer actie. Xing Ya had op haar mobieltje ontdekt dat er in het nabijgelegen Lienden op 2e Pinksterdag een leuk oldtimerevenement wordt georganiseerd waaraan ook motoren kunnen deelnemen. Een mooie gelegenheid voor Wu Wen om zijn klassieke motor uit te proberen en de omgeving te verkennen.In Ouwehands lagen nog wel een paar oude berenpakken, waar de bezoekers vroeger mee op de foto konden. Hier en daar een lik zwarte verf en klaar is Kees zoals wij zeggen maar in dit geval natuurlijk Xing Ya en Wu Wen. Niemand zou ze missen en toen de tijd rijp was, waren ze via de achteringang op pad gegaan richting Achterberg en Veenendaal.Helaas val je hier zonder motorkleding, helm en bril toch meer op dan in China. Eenmaal onderweg begonnen steeds meer mensen enthousiast naar ze te zwaaien en daarom besloten ze om snel naar hun verblijf terug te keren. Maar ja, zoals dat tegenwoordig gaat: ze waren inmiddels al diverse keren gespot.

Later kreeg Xing Ya nog een berichtje van een hacker, die de site van Oldtimer Event Lienden had gekraakt. Het schijnt dat Ouwehands al eerder was benaderd voor sponsoring waardoor het mogelijk zou zijn om de deelnemers aan het 1e Lustrum in Lienden als echte VIP-gasten te ontvangen. De kosten voor het verblijf van de panda's waren echter veel hoger uitgevallen en daardoor ging het niet door. In Lienden zullen de deelnemers het daarom moeten doen zoals in de afgelopen jaren. En dat was goed!

Met Pinksteren zijn de panda's ongetwijfeld in hun riante verblijf in Rhenen, maar volgens diezelfde hacker loopt het met de aanmeldingen van oldtimers in Lienden bijzonder goed en staat de teller inmiddels op meer dan 100!!! Misschien zijn de reuzenpanda's over vijf jaar wel aanwezig op het 2e Lustrum van het Oldtimer Event in Lienden?

Terug naar overzicht