Grote opkomst oldtimers op 3e Oldtimer Event Lienden

Grote opkomst oldtimers op 3e Oldtimer Event Lienden

Een ongekend aantal oldtimers heeft op 2e Pinksterdag deelgenomen aan het 3e Oldtimer Event in Lienden. Nadat alle deelnemers zich 's morgens in de Brandweerkazerne aan de Burg. Verbrughweg hadden gemeld, stond het aantal aanmeldingen op maar liefst ... 106. Daarmee was het streefgetal van 100, waarop de organisatie vooraf had gehoopt, ruimschoots overtroffen. Een fantastisch resultaat!

Rond de klok van 10 uur vertrok, onder goede goede weersomstandigheden, een onafzienbare en gevarieerde stoet van klassieke voertuigen: grote Amerikanen met veel vermogen onder de motorkap, afgewisseld met een kleine maar o zo herkenbare Italiaanse Fiat 500. Een Franse Traction Avant, die zonder problemen aan een rally van 11.000 km. van Parijs-Moskou-Parijs, had deelgenomen. Een statige Engelse Rolls Royce of de iconische Mini. Een Trabant uit de voormalige DDR, legervoertuigen uit de 2e Wereldoorlog, motorfietsen waaronder een bijzondere Velorex, die zelf door de eigenaar in het vroegere Tsjecho-Slowakije was opgespoord. Teveel om op te noemen. Het leek meer op een rijdend museum dat van start was gegaan.

Na een tocht van 80 km.door fraaie Betuwse dorpen en over dijken langs de Rijn en de Linge reed de stoet rond het middaguur de parkeerplaatsen op van het Heemkundig Museum of het Appel Café Natuurlijk Gruun in Ommeren voor de koffiestop en de lunch. Na deze onderbreking ging men met een kleine omweg op weg naar Lienden.

Bij de finishboog konden de eigenaren wat meer over hun trotse bezit vertellen. Aansluitend reden de voertuigen het terrein van park Vredelust op om in diverse vakken te parkeren. Met wat passen en meten lukte het om voor alle voertuigen een plaatsje te vinden. Hierna was het de beurt aan het massaal toegestroomde publiek om dit mobiele erfgoed op wielen te bewonderen. Bij velen riep dit de nodige herinneringen op aan de auto's uit de tijd van hun eigen jeugd. Naast het verleden was ook het heden vertegenwoordigd d.m.v het nieuwe hulpverleningsvoertuig van de Brandweerpost Lienden. Dit speciaal voor grote calamiteiten ingerichte voertuig trok veel bekijks.

Zowel deelnemers als organisatie kunnen terugkijken op een succesvol verloop van de 3e editie van het Oldtimer Event. De organisatie hoopt dat in 2016 wederom veel oldtimerliefhebbers de weg naar Lienden weten te vinden om daarmee Lienden op 2e Pinksterdag tot hèt oldtimercentrum van de Betuwe te maken. 

Terug naar overzicht