Lienden op 2e Pinksterdag in het teken van oldtimers.

Lienden op 2e Pinksterdag in het teken van oldtimers.

Het gaat goed met de aanmeldingen voor de 6e editie van het Oldtimer Event op 2e Pinksterdag (21 mei) in Lienden. Het aantal inschrijvingen gaat  op dit moment van schrijven - met nog vijf weken te gaan -  richting de honderd. Na het recent  bekend worden dat de grote oldtimerdag op 26 mei in Culemborg, in het kader van 700 jaar Culemborg, is geannuleerd zouden dat er best eens meer kunnen worden.

Hoe ziet het programma  er in Lienden op 21 mei uit? De inschrijving - voor oldtimers van 30 jaar en ouder - vindt vanaf 09.00 plaats bij de brandweerkazerne aan de Verbrughweg. Hier staat de koffie met wat lekkers erbij klaar. Rond 10.00 gaat hier ook de toertocht van start. Er is een lange tocht  van ong. 85 km  en daarnaast een  korte route speciaal voor oude brandweerwagens en bromfietsen,Deze korte route gaat door een  mooi stukje Betuwe met een koffiestop in Kerk-Avezaath. De route van de grote toertocht gaat over de prachtige Utrechtse Heuvelrug en staat in het teken van "de dag van het kasteel". Onderweg kunt u genieten van fraaie landgoederen zoals kasteel Sandenburg in Langbroek. Speciaal voor onze deelnemers worden de fraaie toegangspoorten opengezet voor een rondje over dit landgoed.De koffiestop staat ook al op een mooie locatie gepland: jachthuis Beukenrode in Doorn.

De deelnemers worden om ca.13.30 in Lienden terugverwacht. Na een presentatie onder de finishboog staan de voertuigen 's middags voor een concours d' élègance opgesteld in het - voor het publiek gratis toegankelijke - park Vredelust. Hier zijn ook klassieke bromfietsen en als de ruimte het toelaat, enkele oldtimertractoren te bewonderen. En ... de bewoners van het  "Gruijt Huijs" nemen u mee terug in de tijd!

Gelet op de beperkte ruimte in en om park Vredelust is tijdig inschrijven gewenst. Dan kan via het inschrijfformulier op onze site www.oldtimereventlienden.nl Hier vindt u meer informatie over de kosten en zijn foto's van voorgaande jaren te vinden. 

Tevens worden er op 2e Pinksterdag in Lienden de door muziekvereniging Amicitia georganiseerde Pinksterfeesten gehouden met o.a. een braderie, kermis en muziek.

 

Terug naar overzicht