Grote belangstelling voor oldtimers op 2e Pinksterdag Lienden.

Grote belangstelling voor oldtimers op 2e Pinksterdag Lienden.

Maar liefst 139 deelnemers hadden zich ingeschreven voor het 1e lustrum van het Oldtimer Event Lienden op 2e Pinksterdag 2017. In het nog  vrij korte bestaan van het evenement waren nog nooit zo veel oldtimerbezitters uit het hele land naar het Betuwse Lienden gekomen. Onder een heerlijk zonnetje was het voor zowel deelnemers als voor het massaal toegestroomde publiek 's middags genieten van de grote verscheidenheid aan fraaie oldimers.

's Morgens werden bij het welkomstwoord bij de brandweerkazerne aan de Verbrughweg een drietal deelnemers in het zonnetje gezet: de in Zonnemaire (gemeente Schouwen-Duiveland) woonachtige 80-jarige C. de Kock, een oud inwoner van Lienden, had er met zijn Riley RMB sedan uit 1951 een reis van ruim twee uur op zitten voordat hij in zijn voormalige woonplaats was.De heer C. van Eck uit Cothen kwam met een fraaie Citroen C 4 uit 1928 aan de start. De statige Amerikaanse Graham Paige, model 610, van de heer B. van Teeffelen uit Wamel was eveneens van hetzelfde bouwjaar. Nadat de drie eigenaren een Betuws fruitpakket in ontvangst hadden genomen, werd het startsein voor de toertocht gegeven.

Onder prima weersomstandigheden vertrok een onafzienbare stoet op weg naar het Land van Maas en Waal om in Slot Doddendael in Ewijk te genieten van de koffiestop. Voorafgaand aan de terugreis werden de deelnemers met hun oldtimer op de foto gezet op deze  haast idyllische locatie.

Kort na het middaguur arriveerden de historische brandweerwagens en de motoren van hun korte route door het Betuwse land. Zij hadden hun koffiestop bij het bekende restaurant 't Veerhuis in Opheusden.

De presentatie van de deelnemende voertuigen onder de finishboog bij het Wapen van Lienden trok grote publieke belangstelling.Vervolgens vonden de meesten met wat passen en meten een plaatsje in het mooi gelegen park Vredelust of in de directe  omgeving. Voor het  massaal toegestroomde publiek viel hier veel te genieten en was het een feest van herkenning van de voertuigen of tweewielers uit hun jeugdjaren.

De uit Eck en Wiel aanwezige groep bromfietsliefhebbers toonden vol trots hun klassieke bromfietsen. "Zo'n Kreidler of Zündapp had ik vroeger ook" was een veel gehoorde opmerking.

De heer H. Kwint uit Lienden was de gelukkige winnaar van de hoofdprijs van de verloting: een op afstand bestuurbare klassieke Mercedes SL. zijn kleine neefje Gijs  mocht zich even later de trotse bestuurder van een Mercedes noemen.

Zowel de deelnemers als de organisatie kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag!

Terug naar overzicht